Blog, News, Paintings, Picasso

Interessante feiten over Pablo Picasso die je nooit wist!

Baby Picasso werd praktisch dood geboren.

Op het moment dat Picasso werd verwekt, stelde de bevallingsassistent zich voor dat hij doodgeboren was en liet hem op de kinderartsentafel liggen! Desalniettemin vond de “bovennatuurlijke gebeurtenis” plaats toen de kraamspecialist naar Picasso’s moeder ging om haar te adviseren over dit tragische nieuws. Nog een verbluffende realiteit Pablo’s oom ging naar de dokter en bracht de baby over. Alles bij elkaar genomen, wordt aan Dr. Don Salvador over het algemeen toegeschreven dat hij het leven van de baby Picasso heeft gered.

Kind Picasso’s eerste sprak het woord ‘Potlood’!

De vroege lange periodes van Picasso waren beladen met verbazing en training! Eerder drukte hij “piz” uit, wat in het Engels potlood betekent. Dit was mogelijk het stukje informatie over de toekomstige roeping en controle van de jeugdige Picasso, en was een belangrijk en duidelijk teken op zijn rug als toekomstige vakman.

Picasso’s eerste olieverfschilderij.

Picassso maakte “Le Picador” in het jaar 1890 toen hij 9 jaar oud was! Dit werk beeldde een man af die op een pony reed in stier; vechten. Deze game is nog steeds grotendeels mainstream in Spanje.

Picasso’s eerste academische schilderij ‘Eerste communie’.

Ondanks het feit dat de invasie van Picasso in meesterlijke ondernemingen halverwege 1890 begon met “Le Picador” toen hij negen jaar oud was, kwam zijn eerste wetenschappelijke kunstwerk zes jaar later. Dit werk, “Eerste communie”, is een foto van zijn vader, meest jeugdige zus en moeder, allemaal buigend voor het speciale verhoogde gedeelte van een gemeente. Picasso was pas vijftien toen hij dit kunstwerk maakte. Dit is misschien wel het meest gewaardeerde werk van Picasso.
Picasso’s eerste baan in Parijs

Picasso’s eerste bezigheid was met Pere Mehach, zijn vastgoedbeheerder / vakmanschapverkoper. Hij stemde ermee in om voor 150 francs per maand te werken, en dit bedrag is volgens de huidige maatstaven vele dollars. Dit was destijds geen vreselijke verzameling en stelde de jeugdige Pablo in staat zijn eigen kwaliteiten en inventiviteit op te bouwen, wat hem door de rest van zijn buitengewoon vruchtbare leven heen bracht.

Picasso en zijn glorieuze academische carrière

Picasso had twee echtgenoten en zes minnaars. Hij had vier kinderen. Hij schilderde meer dan 18.000 schilderijen. Zijn bekende laatste woorden waren: drink voor mij, drink voor mijn gezondheid, maar ik kan niet langer drinken.

Picasso was een uitstekende invaller, maar zijn wetenschappelijke beroepsverleden toont deze realiteit niet aan. Picasso voerde prompt ingangsanalyses in van alle fantasierijke grondslagen van het hoger onderwijs, rechtstreeks van Madrid tot Parijs, waar hij zich moest aanmelden. Het was een andere realiteit dat de omstandigheden consequent met het einddoel waren dat Picasso de school snel na een paar semesters moest verlaten. Hij voelde zich ronduit verschrikkelijk, maar hij kon wel stilzitten. Desalniettemin had dit geen enkel effect toen hij over het algemeen vruchtbaar bleek te zijn als ambachtsman na zijn veelgeprezen “First fellowship”, op dit punt was het een duidelijke aanwijzing dat uitstekende ambachtslieden soms problemen ondervonden in een georganiseerde homeroom-setting.

Show op 13-jarige leeftijd

Picasso’s eerste tentoonstelling was toen hij dertien jaar oud was, waar hij al zijn canvas laat zien in de achterkamer van een parapluwinkel!

Hij consumeerde zijn composities om zichzelf warm te houden!

In 1900, toen hij in Parijs woonde, werd Picasso geconfronteerd met extreme monetaire problemen en moest hij een paar van zijn kunstwerken consumeren om warm te blijven. In zijn latere jaren bedekte hij zijn tabbladen met de ongecompliceerde, enkelvoudige woordsignatuur “Picasso”.