Watersporten

Hoe werk je aan je conditie tijdens het paddle boarden? Een SUP board kan je snel helpen fit te worden!

SUP of Stand Up Paddle Boarding wordt een van de populairste peddelsporten en het is een fantastische manier om aan je conditie te werken. De enige uitrusting die je nodig hebt is een plank, een peddel en een persoonlijk drijfmiddel om het water op te gaan en deze zijn allemaal te vinden bij je plaatselijke Paddle Board winkel. De belangrijkste vraag die u moet beantwoorden is of u naar het meer, de rivier of de oceaan wilt gaan. Toegegeven, veel van dat hangt af van welke het dichtst bij u is. Als u dicht bij alle drie soorten dan moet je weten wat elk lichaam van het water uit elkaar zet van een SUP standpunt, een van de winkels die je eens moet bekijken is Watersports4fun.com, een nieuwe shop met allerlei spannend SUP artikelen.

Hoe begin je met paddelboarden?

Meren zijn geweldig voor mensen die nieuw zijn in Stand Up Paddle Boarding of gewoon willen kijken naar de wilde dieren. Het is verreweg de meest relaxte omgeving van de drie. Je kunt naar de ondiepe plekken bij de oever of steiger gaan om te leren hoe je op je board moet klimmen. Je zult er in het begin vaak afvallen, dus het is fijn om een rustige plek en stilstaand water te hebben om het onder de knie te krijgen. Als je eenmaal op je board staat, zul je versteld staan van de afstand die je kunt afleggen tijdens het Stand Up Paddle Boarding. Een ander leuk aspect van SUP is dat je bijna geen geluid maakt, zodat je wilde dieren kunt besluipen die je normaal gesproken allang gehoord zouden hebben en op de vlucht zouden zijn geslagen. Veel mensen nemen om die reden hun camera mee, maar dan moet je wel zeker zijn van je evenwicht of de camera moet waterdicht zijn.

Waar kan je paddelboarden?

Stand Up Paddle Boarding in een rivier verhoogt de inzet een beetje. Nu begin je een workout te krijgen omdat je je te allen tijde tegen de stroming in moet zien te handhaven. Je moet ook rekening houden met rotsen, stokken, mensen en stroomversnellingen, zodat je tijd hebt om er veilig omheen te manoeuvreren. Voor zulke omgevingen kan een mistral sup board van Watersports4fun.com uitermate geschikt zijn.

Populaire bestemmingen

De oceaan is als een cursus voor gevorderden voor SUP. Dat is een van de redenen dat Destin Paddle Boarding een populaire bestemming is voor iedereen die van Paddle Sports houdt. Je wordt constant uitgedaagd tijdens het boarden op de oceaan. Je moet rekening houden met boten en grotere schepen, maar ook met surfers en zwemmers. Er is een zeer strikte etiquette voor wat je moet doen in sommige van de populaire surfgebieden en het negeren ervan kan je zeer snel impopulair maken. Het moeilijkste van paddle boarding in de oceaan zijn natuurlijk de golven, maar je kunt een goede conditie krijgen door tegen de golven te vechten en er veel plezier aan beleven.